Breaking News:
Loading...

12.5.16

Όλοι οι πρόεδροι συλλόγων είναι ψώνια .......

Διαβάζω σε διάφορους σκουπιδότοπους στο internet την κατηγορία πως "όσοι έφυγαν από σύλλογο φωλιά" το έκαναν διότι είναι ψώνια και θέλανε να φτιάξουν συλλόγους για να είναι πρόεδροι.

Θα ξεκινήσω λέγοντας μπορεί και να είναι έτσι

ΝΑΙ μπορεί να είμαστε ψώνια.

Από την άλλη εγώ θα μεταφέρω κάποιες δικές μου σκέψεις για την "δικιά μου περίπτωση" που ξέρω είναι "κλινικής μορφής".


Στον εθελοντισμό έπεσα αμέσως στα βαθιά, μαθητής γυμνασίου (που γιατί κτλ δεν μας αφορά αυτή την στιγμή.) 


Συνέχισα τα μαθητικά μου χρόνια, και στα φοιτητικά μου χρόνια στο εξωτερικό.

Πάντα χωρίς να κερδίζω τίποτα προσωπικά πέρα από την "χαρά της προσφοράς".

(άλμα στον χρόνο πάμε από το 1997 στο 2009) 


Αποχωρώντας από "τον σύλλογο φωλιά" (ποιόν, γιατί, κτλ δεν μας αφορά αυτή την στιγμή), αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά σε μια ομάδα που υπήρχε από το 2004 (ομάδα όχι σύλλογο).


Η εκεί παρέα ήθελε να φτιάξει μια νέα ιδέα, που δεν επαναλάμβανε τα λάθη που είχαμε δει σε άλλες μεγάλες ομάδες, συλλόγους ενώσεις.


Που δεν θα έπαιζε πολιτικά παιχνίδια ούτε θα πρόβαλε ανθρώπους μέσα από το έργο της ώστε να "παίζουν πολιτικά" κάνοντας κατάχρηση του έργου των άλλων και του συλλόγου - ομάδας.


Θέλαμε να προσφέρουμε για την ΙΔΕΑ του εθελοντισμού, κρατώντας την ΙΔΕΑ αγνή.


Ξέρω πως ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια κάποιοι δεν πείθονται για τις προθέσεις μου, διότι έχουν ακούσει, τους είπαν, ξέρουν κάποιον που ξέρει από κάποιον που του είπε κτλ.


Συνήθως αυτοί δεν είναι εθελοντές, δεν είναι σε κάποιον σύλλογο, το παίζουν νταβατζήδες στην πλειοψηφία τους, απλά  ενοχοποιούν κάποιον  κάνουν πάνω του μια ψυχιατρικής φύσεως εμμονή και γυρίζουν μέσα στο κενό κεφάλι τους, αυτά που θα έκαναν ΑΥΤΟΙ αν θα ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΙ και νομίζουν πως βλέπουν τον άλλο μέσα από τις παραισθήσεις τους να τα κάνει.


Αγαπητοί, δεν υπάρχουν ψώνια πρόεδροι που τρέχουν για τον σύλλογο.


Μέσα σε σύλλογο 1500 ατόμων, θα δείτε 2-3 άτομα να τρέχουν, να δουλεύουν για τον σύλλογο.

Οι υπόλοιποι είστε σαν το ανέκδοτο με τους δημόσιους υπαλλήλους που ένας δουλεύει και 15 του λένε πως να το κάνει ή τον κουτσομπολεύουν. 

Ψώνιο πρόεδρος είναι μόνο αυτός που κάνει βόλτα στον σύλλογο που κάνει δημόσιες σχέσεις, ώστε αύριο να είναι υποψήφιος πολιτευτής, που δεν ξέρει τι γίνεται στον σύλλογο.

Ψώνιο πρόεδρος είναι μόνο αυτός που γκρινιάζει και το παίζει αφεντικό με την νοοτροπία είμαι πρόεδρος και δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ.
Ψώνιο πρόεδρος είναι μόνο αυτός που πηγαίνει σε εκδηλώσεις και μιλά στο όνομα του συλλόγου χωρίς να είναι παρόν στις δράσεις - έργο του.

Ψώνιο πρόεδρος είναι μόνο αυτός που ο σύλλογος του δεν προσφέρει για την ΙΔΕΑ.


Αλλά τελικά δεν είναι ψώνιο τότε είναι απατεώνας.