Breaking News:
Loading...

10.9.15

WOUXUΝ KG - UV9D

Αυτές της μέρες δοκιμάζω το WOUXUΝ KG - UV9D ενός φίλου,



είναι αλήθεια πως λόγο των προβλημάτων της χώρας πέρασε λίγο στα απαρατήρητα και εδώ στην Ελλάδα δεν του έχει δοθεί η ανάλογη προσοχή ή ενδιαφέρον από τους ραδιοερασιτέχνες.

Η αλήθεια είναι πως και εμείς  "πέσαμε" τυχαία επάνω ψάχνοντας ένα scaner για λήψη των airband συχνοτήτων για εφαρμογή ARGOS, αφού σαν σύλλογος φέραμε και μοντάραμε τον μοναδικό φορητό αποκωδικοποιητή (που δεν απαιτεί χρήση υπολογιστή ή άλλης συσκευής).

Scaner  στην Ελληνική αγορά δεν υπήρχε προς πώληση και αφού δεν υπήρχε και δυνατότητα παραγγελίας απ' έξω 
εεεε  ξεπέσαμε στο WOUXUΝ KG - UV9D  (είναι γνωστή η αντιπάθεια μου στα μηχανήματα της wouxun λόγο "παλαιότερης" τριβής με το wouxun kg-uv6d που ακόμη θεωρώ ως ένα από τα ποιο απαράδεκτα φορητά σε σχέση τιμής μηχανήματος) .


Το "μικρό" όμως τελικά έχει δοντάκια και δυνατότητες, το ευχάριστο ξεκινά από την μπαταρία του μια 7.4v 2000mAh (14.8Wh) Li-Ion battery pack, η οποία μέχρι σήμερα δείχνει ικανοποιητική.
Το άλλο καλό είναι η διαμόρφωση του, δεν έχει τον ήχο "ντενεκέ" που έχουν συνήθως τα κινέζακια.

Βέβαια δεν έχει και την τιμή του κινέζου αφού είναι γύρω στα 180 ευρώ.

Το λογισμικό για τον προγραμματισμό έχει κάποια θεματάκια πχ δεν περνά κάποιες ρυθμίσεις στο φορητό αν κάνεις save πριν ...

Η οθόνη του ευκολοδιαβαστη ..

ΔΕΝ ζεσταίνει κατά την χρήση του όσο τα άλλα κινεζάκια ...

ΜΕ τρομάζει, θα το δούμε σε πραγματικές συνθήκες στον Μαραθώνιο τον Νοέμβριο, το θέμα της κατανάλωσης του λόγο μεγέθους οθόνης, βέβαια εκεί το αληθινό baofeng uv-5r με μπαταρία της baofeng ( και όχι μαϊμού), έβγαζε ΟΛΟ τον μαραθώνιο (σε θέση κέντρου) και είχε ακόμα ώστε να αντέξει επικοινωνίες 5 ημερών (2-3 ώρες σε ακρόαση και εκπομπή).